Marküteri


Marküteri Firmamız 1996'dan beri Marküteri Sektöründe Bulunmaktadır. Gelişen Teknoloji ile Lazer Kesim Giyotin Kesim Doğal Kaplama Dikişi Bantlama ve Ebatlama Yapmaktadır.

Şirketimizin Kurucusu Meral Gökçe Sayısız Başarıya İmza atmıştır. Marküteri   Ankaranın Lider Firmalarına Marküteri Alanında 20 Yıldır Hizmet Vermektedir. Kültür Bakanlığı Sanatçısı olan Meral Gökçe Teknik Bilgilerini Gazi Üniversitesi Bünyesinde Geliştirmiştir.

Firmamız Zengin Kadrosu Sayesinde Patend almanız için özel tasarımlar yapar. İsteğiniz doğrultusunda Karakalem AUTOCAD CORELDRAW kullanarak vektörel çizimlerinizi kesime uygun hale getirir.Arşivi Sayesinde Motifleri, Desenleri Kolayca Bulabilirsiniz.

Marküteri  Marküteri Tasarım Olarak işlerinize Çizimden Başlarız. Kaplama Seçimi, Renklendirme, Numune ve Adetli Siparişlerinizi Gününde Teslim Ederiz.
Çalışma Prensibimiz Gereği Çizim ve Kesim Yapmak Dışında Siz Ürününüzü Mağazaya Konulana Kadar Arge ve İnovasyon İşlerinizi Yaparız.

 

Marküteri

Marküteri Nedir?

Marküteri sanatı değişik renklerdeki ahşap kaplamaların kesilip iç içe yerleştirilerek boya kullanılmadan ağaçların doğal renkleri ile yapılan bir oyma sanatıdır. 

 

Marküteri Tarihçesi Nedir?

Marküteri  Bu sanatın geçmişi eski Mısır'a kadar uzanıyor. Kraliçe Kleopatra'nın sarayında bu sanatı yapan ustalar tüm hünerlerini göstererek eserlerini Kleopatra'ya beğendirmek için birbirleriyle yarışıyorlardı. Kraliçenin istediği sanat eserleri en kısa sürede yapılmalıydı. Kleopatra’nın zulmünden korkan sanatkârlar kraliçeyi memnun edebilmek için, sarayın dört bir yanını göz zevkine hitap eden sanat eserleriyle süslemeye başlar. Çok değişik tarzlarda süsleme teknikleri bulunur ve kraliçeye özel olarak sunulur. İsmi bilinmeyen Mısırlı bir sanatkârın tasarımı tamamlanmış bir eşyanın üzerinde çeşitli geometrik şekilleri, öngördüğü motifleri yan yana getirerek mobilyalarda uygulaması sonucu ortaya çıkan eserler kraliçenin takdirini toplar. Böylece Mısırlı sanatçıların kraliçe Kleopatra’yı memnun etme uğraşları sonucunda bu sanat doğar. Marküteri  Sarayı süsleyen eşyalar, daha sonraları Fransa, İran, Arabistan ve İtalya’ya da yayılır. Zaman ilerledikçe atölyeler çoğalmaya başlar ve eserler yavaş yavaş eski ihtişamını kaybeder. 20. yüzyıla gelindiğindeyse bir zamanların en gözde sanatı duraklama dönemine girer. Günümüzdeyse yaygın olarak Fransa’da varlığını sürdürüyor. Osmanlıda da yaygınlaşan marküteri sanatı bizzat Fatih Sultan Mehmet Han tarafından da yapılmaktaydı. Osmanlı da bu kadar yaygınlaşan bu sanat daha sonra  unutulmaya yüz tutmuş ve günümüzde yok denecek kadar azalmıştır.Marküteri

 

Marküteri Nasıl Yapılır?

Titiz bir çalışma gerektiren marküteri sanatı farklı renklerdeki ahşapların bir araya getirilmesi ile yapılmaktadır. Yapılan her eser kişiye özel olup ikincisini yapmak mümkün olmamaktadır. Ahşabın içindeki desen her zaman değiştiği için aynı deseni bulmak çok zordur . Sanatı seven insanlar için marküteri eserlere sahip olmak bir ayrıcalıktır. Marküteri  Eski çağların en önemli ahşap sanatı Marküteri’yi , günümüz lazer teknolojisiyle buluşturarak devam ettiriyorlar. Renkler, desenler, çiçek motifleri, yöresel, etnik motifler göz kamaştırıcı ahşap sanat eserlerine dönüşüyor. Sofistike ve çarpıcı tarzını evinde , işyerinde hissettirmek isteyenlere olağanüstü güzellik ve kalitede çözümler sunabiliyor bu sanat.

 

Marküteri Nelerde Kullanılır?

Günümüzde lüks mekan zeminlerinde, saray ve başkanlık konutu gibi mekanlarda sıkça uygulaması yapılmaktadır. Marküteri sanatı ıslak zeminler haricinde her türlü eşyada kullanılıyor.Marküteri Genellikle; yemek odası, yatak odası takımları, sehpa, sandık, yemek masası, kapı ve tablolarda tercih ediliyor. 

 


Paylaş

E-Postanzı Girin Gelişmelerden Haberdar Olun.